Pages

Tuesday, April 15, 2014

Cendul K.Selangor


Assalamualaikum.

Sahabat yang di sayangi yang soleh dan solehah..
cuaca berarak mendung kelabu, bunyi guruh di langit, adakah hujan akan turun...?

Perihal beratur nak dapatkan cendul kuala selangor ,apa yang sedap sangat...berpusu-pusu orang membeli berkonsep pandu laju atau drive thru..akhirnya dapat juga..boleh le tahan tak manis sangat,macam-macam perisa ada......dalam pada tu kami fikir juga,sanggup beratur untuk dapatkan sekadar cendul..mulalah nak kasi ceramah..bila tak biasa buat, maka hati berkata-kata,gini le jadinya..."takpe bang sesekali.."

aku ni taklah pandai masak,cuma tak nak bekukan otak ni..nanti berkarat pulak..berkarya dengan masakkan juga satu ilmu...kan...kasi kongsi resepi lagi..suka masak,tak suka makan,janji diorang suka...makan secubit rasa cukuplah bagi aku...
selamat mencuba,nak kreatif lagi,tambahlah jagung atau durian...dan pastinya
tak tumpah bila makan......Bila cendul di bekukan,maka jadilah puding cendul...

14 comments:

  1. penah rs sekali je... tu pn org belanja hehehe

    ReplyDelete
  2. petang2 ni kalau pekena cendul semangkuk, sedap..

    ReplyDelete
  3. Cam menarik jer... kena p cari ni...

    ReplyDelete
  4. meleleh ayaq liur tengok cendol tuh hihi

    ReplyDelete
  5. Aiyoo...sedappnya!!serius terliur tgk puding cendol tu

    ReplyDelete
  6. pernah singgah jugak kat situ hee~ :)

    ReplyDelete
  7. huhuhu........ cendol sedappppp

    ReplyDelete
  8. Terliurnyaaa Kak!!.
    Sampai ati KNor ni...

    ReplyDelete
  9. Betullah kreatif knur ni. Bagus juga lebihan cendol ni dibekukan..

    ReplyDelete
  10. sedap dan kretif jeli tu nampak sedap sis.. tambah makan sejuk2

    ReplyDelete
  11. ini mesti cendol bakar kan...mmg ramai org tapi noe x pernah singgah lg sbb x sanggup tgk orang yg ramai sangat....
    kreatifnya knor..menarik

    ReplyDelete
  12. kalau saya balik dari site,lalu cendol k.sgr tu.mesti singgah..hehe...

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.