Pages

Wednesday, July 17, 2013

Jus epal asam boi dan kerabu epal


kegemaran azhan, jus epal asam boi...projek dia petang nanti...

kerabu epal...dah habis masuk perut semalam...
bahan-bahannya; udang kering
bawang besar (bombay)
cili padi
jus limau
kacang yang di goreng dan di tumbuk kasar
sos ikan
garam
gula

caranya sama macam kerabu manggo..di hiris halus...gaul semua bahan..udang digoreng tanpa minyak dan di tumbuk kasar.perah jus limau..gaulkan kesemua bahan...akhir sekali taburkan kacang..

sedap di makan begitu saja...tekak tak berapa selera...ini jadi pilihan menu berbuka...juadah hari ni...tengah memikiou...


13 comments:

  1. kak macam mana buat jus tu. blend apple then campur dengan asam je la eh

    ReplyDelete
  2. Fazleyatul Aini-ha ah blend aje n tapis..lps tu masukan sebiji asam boi...sedap di minum sejuk2..yg batuk faham2 ajelah ye..

    ReplyDelete
  3. Ahli keluarga Nor tak perlu bimbang sebab pakar masak dia ada aje idea nak buat apa utk iftar..

    ReplyDelete
  4. tak pernah lg makan kerabu epal nie..tp tgk knor buat ni jd terliuq lak..:)

    ReplyDelete
  5. jus epal buat berbuka pergh!!boleh menyegarkan badan

    ReplyDelete
  6. yummeh..slalu mkn kerabu mangga je..cm best je nk try kerabu epal

    ReplyDelete
  7. Mmg pening nk mikiau menu kan Knor!

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.