Pages

Wednesday, December 12, 2012

Orang jual mahal..saya jual murah je...


 saya kurangkan gula taklah manis sangat lembut dan tak pecah-pecah..ni untuk kami makan.

tempahan teman  rm65 sahaja kalau kenalan rapat lagi le murah..rm 50 sahaja
tempahan juga

resepi sangat senang cuma 5 biji putih telur
3/4 gula
1 sudu cuka
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu vanilla esen
pukul putih telur sehingga kembang memutih dan ringan
masukan gula sedikit demi sedikit
pukul lagi sehingga ringgan .
masukan cuka dan pukul lagi
selepas itu masukan tepung jagung dan esen vanila dan kaup balikan.
dulang berlapikan kertas minyak dan masukan adunan tadi
siap untuk di bakar pandai-pandailah kat sini ye..

untuk topping:
whipping cream
susu tepung
cheese cream
pukul whip dah pekat masukan susu dan cheese
buah-buah pilihan anda

p/s  saya pelik orang jual pavlova sangat mahal..hingga Rm120 ke Rm150  ni mencekik darah namanya...tak baik macam tu..ada di kalangan anda ni..

12 comments:

  1. Macam sedap je :)
    Tapi malas nak buat. huhu

    ReplyDelete
  2. As salam..

    Kak..terharunya lynn memang tengah cari resepinye..tq kak..

    ReplyDelete
  3. malas nak buat hehehehe sebab cheqna x makan =)

    ReplyDelete
  4. Pernah juga makan.. tapi cuma tak la minat sangat..

    ReplyDelete
  5. salam kenal...
    singgah dan follow sekali.....jom singgah blog yan pula...yan suka pavlova nie....cantik dan sedap...

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan pavlova.nampak cam sedap.wuuuuu...

    ReplyDelete
  7. As salam Kak,

    Marya mmg teringin nak buat pavlova, macarons, etc etc... tapi mood tak mari2...hikhikhik...insya'ALLAH one day! Saya simpan resepi akak ni ye... mintak halal :))

    Dah byk juga simpan resepi lain2 version tp yg ni nampak lebih mudah! :)

    ReplyDelete
  8. terliur saya tengoknya kak..kenapa mahal sgt org jual..

    ReplyDelete
  9. Pernah beli yang kecik jer sebab nak merasa masa tuh..

    ReplyDelete
  10. kak, kalau buat pavlova tak letak cuka, boleh ke ? ada pape effect tak ? huhuu

    hati tu kite try buat, tapi jadi penyek pulak. tak tau lah silap kat mana tapi kite tak letak cuka.sebab tak de. hehehe

    ReplyDelete
  11. ct kektus -tak pe tak letak cuka pun..ltk lemon pun boleh juga..

    penyek tu sbb terus keluarkan dr oven tak..kalau boleh biar dulu dlm oven dah sejuk baru keluarkan.

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.