Pages

Saturday, June 16, 2012

Hiruppp...!!!

Assalamualaikum.

Jus tembikai,sesuai benar,minum dalam keadaan yang hangat ni..
Resepinya:tembikai dengan sedikit air,gula tak perlu sebab nak dapat rasa manis buah .
Cendol..!!pun ok juga..
Resepinya;seperti pic dekat atas tu,penambahan cuma saya tak guna santan,sebaliknya susu dan gula kabung di tambah dengan biskut.Minum sejuk-sejuk pun sedapp..Kek coklat tiramisu,sempena ulang tahun perkahwinan yang ke 17 tahun,dah seminggu berlalu,baru ingat..dua-dua lupa..

Wassalam

13 comments:

  1. mmg sedap .. pasti cari klau panas2 kering jrebu cam skang ni

    ReplyDelete
  2. jus tembikai ngan cendol..serius sedap akak..tak lama nak puasa dah...huhu..menu buka puasa..

    ReplyDelete
  3. wah sdpnye cendol..kek tu pn nmpk sdp yummeh!!

    ReplyDelete
  4. adui kak semua menu bnr2 membuka selera. selamat ulangtahun perkahwinan kak. semoga bahagia hingga hujung nyawa.

    ReplyDelete
  5. Selamat ulangtahun perkahwinan Nor. Tahniah 17 tahun dah ye. Kakak pun sama tapi kakak awal sikit sebab kakak akhir Mei lalu.

    Kat JB pun panas juga nie kalau dapat cendol tu sedapnya.

    ReplyDelete
  6. wah,...sedapnya...nak minta...hehehe

    ReplyDelete
  7. Lamanya tak makan cendol :)

    Jus Tembikai ni kalau musim panas minum akan cepat batuk.. Sebab tembikai pun panas kan :)

    ReplyDelete
  8. Myra Jay -ha ah kalau minum byk akn batuk lah kut..

    kak minum byk takpe..anak2 di larang keras..heheh sbb diorg ada sakit lelah..

    ReplyDelete
  9. wow. slurpppppp. biskut jagung tu pun nampak sedap. hehe.

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.